Blogg Meditation Yoga

Lavendeldoftande ögonkudde.

Ögonkudden får dig att slappna av

Ögonkudden ger en mjuk och härlig känsla över ögonen och stänger ute ljus så att du enkelt kan luta dig tillbaka och slappna av. Inom yogan har den använts under liggande meditation, eller savasana, för att underlätta för användaren att rikta sin uppmärksamheten inåt.

Verkar lugnande

Kudden är milt doftsatt av lavendel vilket ofta kan fungera lugnande. Lavendel sägs ha en avslappnande effekt och används ofta i olika produkter som ska förbättra din sömn. Det lätta trycket för ögonen sägs dessutom kunna lugna ögonens rörelser vilket också kan påverka hjärnans aktivitet så att du blir lugn och avslappnad.

Minskar svullnader och huvudvärk

En kyld ögonkudde över ögonen ska minska svullnader, lindra huvudvärk och även kunna minska migränanfall. Kudden kyler du enkelt i kylskåpet en timme innan du vill använda den.

Mörklägger

Ögonkudden fungerar ungefär på samma sätt som en sovmask. Produktens mörkläggande egenskaper får många att lättare slappna av och vila även när det är ljust omkring dem. Fyllningen inne i ögonkudden kan även ge en behaglig tyngd som påstås göra det enklare att slappna av och hitta lugnet.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *